Yaşam

Arkadaşlığın Önemi Konulu Arkadaşlık Filmleri

Dostluk kavramı hayattaki en değerli kavramlardan biridir. Çünkü bazen herkes bizden yüz çevirdiğinde yine bizimledir. Kan bağı olmadan kurulan en keyifli bağ olan dostluk temalı bu filmleri en sevdiğiniz arkadaşlarınızla izleyebilir ve hatta biraz duygulanabilirsiniz. İyi seyirler!

Seks ve Şehir – 2008

İmdb: 5.7

Özet: Özellikle kadınlara yönelik yapımlar olmak üzere televizyon dizilerinin vazgeçilmez parçalarından biri olan Sex and the City, ‘özgür kadın’ yaşam tarzına farklı bir açıdan bakmaya çalışan eğlenceli bir sinemadır.

Yönetmen: Michael Patrick King

Oyuncular: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon

Nefes Vermeyi Beklerken – 1995

İmdb: 5.9

Özet: Savannah, Bernadine, Gloria ve Robin’in aşk hayatları pek iyi gitmemektedir. Bernadine, kocası onu başka bir bayan için terk edene kadar halinden memnundu. Savannah ve Robin, profesyonel hayatlarında olduğu gibi aşk hayatlarında da başarısızdırlar. Bir süre önce boşanan Gloria, yeni sevgilisiyle sahnelere geri dönüyor. Meslekler ve aileler onları farklı taraflara çekerken, erkekler birbirine güvenen kadınların ortasında giderek daha güçlü hale geliyor.

Yönetmen: Forest Whitaker

Oyuncular: Angela Bassett, Whitney Houston, Lela Rochon

Tatlı Saçmalık – 1997

İmdb: 6.2

Özet: Romy ve Michelle lisede en çok imrenilen yakın arkadaşlardı. Hatta bire bir aynı odayı paylaştılar. On yıl sonra, okul yıllarından sonra, mezunlar buluşması yapıldığında ikisi de hayatlarının o kadar da etkileyici olmadığını anlarlar. Bu toplantıya gidecekler ama diğer insanların arasında bir şekilde başarılı görünmeleri gerekiyor.

Yönetmen: David Mirkin

Oyuncular: Mira Sorvino, Lisa Kudrow, Janeane Garofalo

Kızlar Gecesi (Kızlar Gezisi) – 2017

İmdb: 6.2

Özet: Bir zamanlar aralarında su olmayan dört yakın arkadaş, birbirlerinden uzaklaşırlar. Ancak içlerinden biri bir iş gezisine çıkmak zorunda kaldığında, bunu yıllar sonra yeniden bir araya gelmek için bir fırsat olarak görür. Hayatlarında her türlü sorunla boğuşan dört hanım, birlikte çıktıkları bu kış tatili sayesinde kaybettiklerini düşündükleri bağları yeniden canlandırma fırsatı bulurlar.

Yönetmen: Malcolm D. Lee

Oyuncular: Regina Hall, Queen Latifah, Jada Pinkett Smith

yakalandın! – 2018

İmdb: 6.5

Özet: Beş yakın arkadaş, çocukluklarından beri yılda bir kez oyun oynarlar. Bu onlar için artık bir gelenek haline geldi. Bu seneki maça herkes hazır. Ancak bu yıl oyun zamanı kümelerden birinin düğünü ile çakışıyor. Kümenin namağlup oyuncusu bu koşullarda kolay bir gol olarak görülüyor. Ama kendini her şeye hazırlamıştır.

Yönetmen: Jeff Tomsic

Oyuncular: Ed Helms, Jake Johnson (XVI), Annabelle Wallis

Gezgin Pantolon Kardeşliği – 2005

İmdb: 6.5

Özet: Tibby, Lena, Carmen ve Bridget birbirleriyle çok iyi anlaşan dört bayan arkadaştır. Gençlik yılları sona ererken ve her biri hayatlarında farklı bir yol izlemek üzereyken, birbirlerine bağlı kalmaya karar verirler. Birbirinin vücudu ile mükemmel bir uyum içinde olan bir jean pantolon her zaman ‘e dönüşecek ve bu formda her zaman temas halinde kalacaktır.

Yönetmen: Ken Kwapis

Oyuncular: Amber Tamblyn, America Ferrera, Alexis Bledel

Nedimeler (Nedimeler) – 2011

İmdb: 6.8

Özet: Nedimeler, Amerikalı bekarların bitmeyen evlilik öncesi sendromuna ve bunun en iyi arkadaşlar üzerindeki travmalarına komik bir bakış açısıyla yaklaşıyor.

Yönetmen: Paul Feig

Oyuncular: Kristen Wiig, Rose Byrne, Maya Rudolph

Kötü Kızlar – 2004

İmdb: 7.1

Özet: Afrika’da doğup büyüyen Cady’nin ailesi zoologdur. Bu vesileyle, büyüme yolunda ilerlerken yaşamın şu ilkesi temelinde şekillenmiştir: Doğadaki en güçlü olan hayatta kalır! Ancak on beş yaşına geldiğinde ve liseye başladığında orman kanunlarının pek de düşündüğü gibi olmadığını anlar.

Yönetmen: Mark Waters

Oyuncular: Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Amanda Seyfried

Terabithia Köprüsü – 2007

İmdb: 7.1

Sinopsis: Hayatın nahoş ve soğuk gerçeklerinden uzakta, kendi dünyalarında yarattıkları tuhaf ve gerçeküstü maceraları konu alan bu filmde, okulun en farklı çocuklarından biri olan Jesse, okulu yeni bırakmış yeni bir öğrenci olan Leslie’yi keşfeder. sınıfa, onun kadar tuhaf ve yaratıcı. Koltuklarına çok yakın bir ormanda, içinde devlerin, elflerin, perilerin, trollerin ve daha birçok gizemin olduğu, sadece kendilerinin bildiği ve görebildiği Terabithia adında bir dünya yaratırlar.

Yönetmen: Gabor Csupo

Oyuncular: Josh Hutcherson, AnnaSophia Robb, Zooey Deschanel

Ezberci İnekler (Booksmart) – 2019

İmdb: 7.1

Özet: Liseden mezun olma arifesinde iki yakın kız arkadaş, birdenbire daha az çalışmaları ve daha çok eğlenmeleri gerektiğini fark ederler. Hala yaşıtlarından geri kalmamak için vakit bulan kızlar, dört yıllık eğlenceyi bir geceye sığdırmaya çalışır.

Yönetmen: Olivia Wilde

Oyuncular: Kaitlyn Dever, Beanie Feldstein, Skyler Gisondo

Arkadaş (Arkadaşımız) – 2019

İmdb: 7.3

Özet: Nicole’ün yaşamak için sadece altı ayı kalmıştır. Karısının hastalığı nedeniyle öleceğini öğrenen Matthew yıkılır. Bu hareketli dönemde onları yalnız bırakmak istemeyen Matthew’un en yakın arkadaşı takviye olmak için çiftin evine taşınmaya karar verir. Eve taşınan arkadaşlarının etkisi tahmin ettiklerinden de fazladır.

Yönetmen: Gabriela Cowperthwaite

Oyuncular: Dakota Johnson, Casey Affleck, Jason Segel

Aptal ve Avanak – 1994

İmdb: 7.3

Konu: Lloyd Christmas ve Harry Dunne, kirli ve dağınık bir evde yaşayan ve sık sık işlerinden kovulan ikiyüzlü arkadaşlardır. Lloyd, Rhode Island’da limuzin sürerken, sevimli ve güçlü bir kadın olan Mary Swanson’ı havaalanına götürür ve orada ona aşık olur. Mary, havaalanında bir çantayı unutur ve çantayı alan Lloyd, Mary’nin dikkatini çekme umuduyla çantayı ona geri vermeye karar verir.

Yönetmen: Peter Farrelly, Bobby Farrelly

Oyuncular: Jim Carrey, Jeff Daniels, Brady Bluhm

Sen Sen Değilsin – 2014

İmdb: 7.3

Özet: Klasik piyanist Kate, hayatını sonsuza dek değiştirecek bir haber alır. Genç bayana ALS teşhisi konuldu. Bu hastalık kısa sürede onu bir asistan aramaya zorlar ve Bec ile tanışır. Aşkını ve özel hayatını düzenlemeye çalışan kaotik bir öğrenci olan Bec ve Kate, birbirlerinden tamamen farklıdır. Ancak zaman geçtikçe Kate ve Bec birlikte güçlü ve zayıf yönlerini keşfederler ve hayatlarının zorluklarıyla yüzleşmek zorunda olan kadınlar olurlar.

Yönetmen: George C. Wolfe

Oyuncular: Hilary Swank, Emmy Rossum, Josh Duhamel

Kuş – 1984

İmdb: 7.3

Özet: Vietnam Savaşı’nda birlikte savaşan iki yakın arkadaş olan Birdy ve Al, savaştan sonra evlerine dönmüştür. Savaştan dönen birçok askerin yaşadığı ruhsal sorunlar her iki askerde de mevcuttur. Al savaşta ağır yaralanırken Birdy’nin manevi yaraları derindi. Öyle ki çocukluğundan beri düşkün olduğu kuşlardan biri olduğunu düşünür.

Yönetmen: Alan Parker

Oyuncular: Matthew Modine, Nicolas Cage, John Harkins

İyi Adamlar – 2016

İmdb: 7.3

Özet: 1970’lerin Los Angeles’ında, şanslı ama beceriksiz özel dedektif Holland March ve dikkatli araştırmacı Jackson Healy bir gizemi çözmek için gelirler. Birlikte herkesin aradığı ve değerli bir sır saklayan kayıp kızı bulmaları gerekir.

Yönetmen: Shane Black

Oyuncular: Ryan Gosling, Russell Crowe, Margaret Qualley

Şimdi ya da Asla – 2007

İmdb: 7.4

Özet: Bir hastalığın pençesindeki iki hayattan iki farklı insan. İkisi de hastane odasında kanserle uğraşıyor. Değerli ortak noktaları var. Gerçeğin farkındalar ama hayatta henüz yapmadıkları ve yapmak istedikleri çok şey var. O zaman bir liste yapmalısın. Bu iki arkadaş oturup bir ömür boyu yapmak isteyip de yapamadıklarının bir listesini yaparak yola çıkarlar.

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes

Thelma ve Louise – 1991

İmdb: 7.5

Konu: Erkek arkadaşından bıkan Arkansaslı garson Louise (Susan Sarandon), ihmalkar ve cinsiyetçi kocasıyla sıkıcı bir hayatı olan arkadaşı Thelma’yı (Geena Davis) baştan çıkarır. Birlikte, özgürlük dolu bir hafta sonu yolculuğuna çıkarlar.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Susan Sarandon, Geena Davis, Harvey Keitel

Çok Üzgün ​​- 2007

İmdb: 7.6

Özet: Liseden mezun olmak üzere olan ‘inek’ denilebilecek iki ergen gencin ibretlik maceralarını alaycı bir dille anlatıyor.

Yönetmen: Greg Mottola

Oyuncular: Jonah Hill, Michael Cera, Christopher Mintz-Plasse

Çizgili Pijamalı Çocuk – 2008

İmdb: 7.7

Özet: 2. Dünya Savaşı’nın karanlık günlerinde arkadaş olmaya çalışan iki gencin hikayesi. 8 yaşındaki Bruno, ailesiyle birlikte Berlin’den ayrılır ve Polonya’da yaşamaya başlar. Babasının işi nedeniyle taşındığı bu yerde kendine de bir arkadaş edinir. Arkadaşı çitin arkasında bir Yahudi.

Yönetmen: Mark Herman

Oyuncular: Asa Butterfield, Vera Farmiga, David Thewlis

Kahvaltı Kulübü – 1985

İmdb: 7.8

Özet: 1985 yapımı bir gençlik klasiği ile karşı karşıyayız. Filmde inek bir ‘inek model’, atletik bir sporcu, ucube bir ‘ucube anarşist’, bir entelektüel ve bir ‘sarışın’ keşfettikleri ortaklığa doğru yol alacaklardır. onların ortasında.

Yönetmen: John Hughes

Oyuncular: Emilio Estevez, Anthony Michael Hall, Paul Gleason

Ekstra ET – 1982

İmdb: 7.8

Özet: Meraklı bir grup uzaylı, meraklarını gidermek için Dünya’ya gelir. Dönüşleri sırasında içlerinden birini vatanlarına döndürmeyi unuturlar. 3 milyon yıllık bir mesafeden gelen bu sempatik canlı, endişe içinde bilmediği bir yerde yapayalnız bırakılır. Elliot adında 10 yaşında bir erkek çocuk, bu yalnız yaratığı sahiplenip evine götürmeye karar verir. Elliot, ET’yi yeni tanımakla kalmıyor; Önyargıları yıkmaya çalışırken de büyük çaba sarf edecektir.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Henry Thomas, Drew Barrymore, Dee Wallace

Saksı Olmanın Faydaları – 2012

İmdb: 8

Özet: Charlie, arkadaşları tarafından sürekli küçümsenen ve görmezden gelinen, kendi dünyasında kişisel sorunlarla boğuşan sorunlu bir gençtir. Hem sınıfı hem de okul arkadaşları tarafından acımasızca alay edilen Charlie, en iyi arkadaşı intihara teşebbüs ettiğinde yeterince batırılır.

Yönetmen: Stephen Chbosky

Oyuncular: Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller

Kadın Parfümü – 1992

İmdb: 8

Özet: Üniversite öğrencisi olan Charlie, paraya ihtiyacı olduğu için kör bir adama ‘bebek bakıcılığı’ yapmayı kabul eder, ancak iş umduğu kadar kolay değildir. Çünkü Emekli Albay Frank Slate’in hafta sonu için çok özel bir planı var.

Yönetmen: Martin Brest

Oyuncular: Al Pacino, Chris O’Donnell, James Rebhorn

Hachiko: Bir Köpeğin Hikayesi – 2009

İmdb: 8.1

Özet: Hachi: A Dog’s Tale, Richard Gere’in canlandırdığı Profesör Parker Wilson’ın tren istasyonunda bulduğu ünlü Japon Akita inu köpeğini eve götürmesiyle başlar. Önce karısının sert tepkilerini gören profesörle köpek arasındaki bağ her geçen gün daha da güçleniyor. Kısa sürede tüm aileye kendini sevdiren Hachi, Wilson ailesinin köpeği olur. Profesörü her gün işe giderken tren istasyonuna gönderir ve döndüğünde her zaman yerinde olan ve onu bekleyen bir yol arkadaşı olur.

Yönetmen: Lasse Hallström

Oyuncular: Richard Gere, Joan Allen, Sarah Roemer

Benimle Kal – 1986

İmdb: 8.1

Özet: Film, bir yazar olan Gordie Lachance’in gözünden anlatılıyor. Gordie, gazetelere göz atarken bir çocukluk arkadaşının ölüm haberini görür. Daha sonra birlikte çıktıkları maceralı yolculuğu hatırlamaya başlar…

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: River Phoenix, Richard Dreyfuss, Corey Feldman

3 Aptal – 2009

İmdb: 8.4

Özet: 3 Aptal’da Rancho Chhanched, Farhan Qureshi ve Raju Rastogi, Hindistan’ın en prestijli okulunda mühendislik okuyan ve yurtta bire bir odada kalan üç öğrencidir. Raju’nun ailesini yoksulluktan kurtarmak gibi bir ideali varken, Farhan ailesinin isteği üzerine bu bölümü seçmiştir. Rancho, makinelere olan tutkusu nedeniyle mühendis olmak istiyor. Bu üçlü ve hocaları Viru arasında yaşananlar, eğitim sistemini sert ve komik bir dille eleştirirken, dostluk kavramını da beyazperdeye yansıtır.

Yönetmen: Rajkumar Hirani

Oyuncular: Aamir Khan, Madhavan, Kareena Kapoor

Aşkın Gücü – 1994

İmdb: 8.5

Özet: Birbirlerinden kaybedecek hiçbir şeyleri yoktur. Adam duygusuzca öldürüyor. Sadece 12 yaşında bir kız zayıf noktasını biliyor. New York’ta yaşayan 12 yaşındaki Mathilda, üvey ailesiyle kötü bir hayat paylaşmaktadır. Babası, her iki tarafı da oynayan yozlaşmış polis için uyuşturucu saklıyor. Mathilda’yı kaçmaktan alıkoyan tek şey küçük erkek kardeşidir. Bir gün tüm ailesi öldürüldüğünde alışveriş yapan Mathilda hayatta kalır ve en muhtaç olduğu anda Léon’un dairesine saklanarak kendini kurtarır.

Yönetmen: Luc Besson

Oyuncular: Jean Reno, Gary Oldman, Natalie Portman

Sevgili Arkadaşım – 2011

İmdb: 8.5

Özet: Zengin bir iş adamı ve aristokrat olan Philippe, yamaç paraşütü yaparken geçirdiği bir kaza sonucu felç olur ve boyundan aşağısını kullanamaz hale gelir. Driss ise hapisten yeni çıkmış bir işsizdir. Philippe, Driss’i 7 gün 24 saat kendisiyle ilgilenmesi için yatılı asistan olarak tuttuğunda ikisinin de dünyası değişecek.

Yönetmen: Eric Toledano, Olivier Nakache

Oyuncular: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny

Esaretin Bedeli – 1994

İmdb: 9.3

Özet: Andy Dufresne genç ve başarılı bir bankacıdır. Karısını ve sevgilisini öldürmek suçundan yargılanıyor ve müebbet hapis cezasına çarptırılıyor. Shawsank Hapishanesi’nde dayak, işkence, tecavüz her türlü durum yaşanır ama Andy hala hayata bağlı ve iyimserdir. Bu tavır çevresindekileri de etkiler. Andy umut dolu bakış açısıyla çevresindeki tüm mahkumları parmaklıklar ardında bile özgür bir hayat olabileceğine ikna eder.

Yönetmen: Frank Darabont

Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler